fixie / munda

12/30/2013

Kolo že dolgo več ni samo prevozno sredstvo, postal je modni hit in za nekatere način življenja. 

FIXIE?
Fixiji (fixed gear kolesa) ali kolesa z direktnim prenosom so minimalistična kolesa brez nepotrebne šare, izčiščena, preprosta, hitra, brez zavor (zaviramo s pritiskom na pedala), brez prestav, kablov, ročic ...
Kolo nam nudi veliko več kot le prijetno vožnjo po mestu, idealno je tudi za akrobatsko vožnjo.
Predelano Rogovo kolo.

OD KOD FIXIJI?
Uporabljali so jih še pred tistimi kolesi z enim ogromnim kolesom spredaj in enim majhnim zadaj, izpodrinila pa so jih kolesa z možnostjo mirujočega pedala in s tem lagodnejšo vožnjo (freewheel). Fixiji so tako obstali le še na redkih kolesarskih dirkališčih, v osemdesetih pa so jih, zaradi izredne hitrosti in enostavnosti, za svoje vzeli ameriški kurirji. Kasneje in vse do danes so fixiji postali del subkulture, ki jo najdemo tudi v Sloveniji.
V pravo usnje preoblečen sedež zagotavlja udobno vožnjo in trajnost.
Barvno usklajeno je tudi krmilo. 
JAZ BI FIXIJA!
Nejc je mlad kolesarski navdušenec, ki se s predelavo koles ljubiteljsko ukvarja že nekaj časa. Pravi, da je: "vsako novo kolo nov izziv, možnosti predelave pa nešteto mnogo." Popolnoma se prilagodi željam naročnika in tako ustvari kolo, ki je pisano na kožo. Meja ni! Tudi če poči guma ali pa "crkne" zvonec, se lahko oglasite v Novem Polju.

_____________________
KONTAKT:
Nejc Munda
nejc.munda@gmail.com
Novo Polje, Ljubljana

foto: Aljaž Munda

.

PREBERI TUDI TO

11 komentarji

Vse pravice so pridržane!. Zagotavlja Blogger.