vse moje beležnice

6/24/2012Mine mesec, mineta 2 meseca in pride tisti čas, ko me v nabiralniku čaka nova številka Ambienta. Včeraj sem si vzel čas in ga prelistal. To delam najraje. Toliko inspiracije. Vedno pa začnem z uvodom urednice. Nada Vodušek zares zna pisati uvodne besede. Carica! Vedno sveža & aktualna. Tokrat nas je popeljala v svet beležnic:

Gospa v majhni prodajalni, kakršnih je vse manj, si v zvezek, o kakršnem sem mislila, da jih ni več, zapisuje naročila. Ko ga zapre, se zagledam v oranžni ovitek z nekoliko hrapavo površino, s črnim kvadratkom na sredini, ki uokvirja črte za naslov, in z majhnim, nevsiljivim logotipom Lipa Mill. Kok mate fajn zvezek, rečem, takih se ne dobi več. A vam je všeč? Ja, zelo. Mislim, da jih imam še ene par doma. A vam enega prinesem? Prosim, to bi bilo pa zelo lepo, odvrnem. Rada imam retro. Dobite! Mine nekaj mesecev. Gospa ni pozabila name, le zvezek je vsakič pozabila doma. Do neke deževne sobote, ko je na poti domov med šparglji, njoki in parmezanom v moji nakupovalni košari veselo poskakoval ves lep in dišeč, star in nov hkrati-A4. Nepopisan zapis neke dobe, ki mi je neizmerno polepšal dan.
Sodim med tradicionaliste, ki si monogo reči še zmeraj raje kot v aplikacije pametnega telefona in v rumene mape svojega računalnika s peresom, svinčnikom ali barvicami zapisujejo v beležnice in zvezke. Vse virtualne mape so videti enake. Moje beležnice pa so vsaka zase nekaj posebnega. Majhne ali velike, čisto skromne ali malo bolj nobel. Nekatere so dobile vsebino, druge nanjo še čakajo, tretje bodo morda nekega dne postale darilo za nekoga, s katerim me druži podobna ljubezen do lepih malenkosti. Oranžni Lipa Mill bo ostal pri meni. Kaj se bo naselilo med njegove platnice, še ne vem. In najbrž ga bo na častnem mestu na predalniku ob pisalni mizi čez čas zamenjal kakšen drug vir vsakodnevnega veselja in navdiha.
MALE STVARI, KI NISO NUJNO POTREBNE, A JE ŽIVLJENJE Z NJIMI LEPŠE.

Nada Vodušek/Drobnarije//AMBIENT 101/junij 2012/uvodnik/str. 06V vsaki od mojih torb se najde vsaj par beležnic, popisanih s seznami, opravili in dogodki, ki me čakajo, predvsem pa z idejami, ki jih naključno najdem in jih ne želim/ne smem pozabiti. Včasih mi je kar nerodno in jih težko delim. Moje beležnice so pravi mali zaklad!

Pa vi? Jih imate radi?

.

PREBERI TUDI TO

16 komentarji

Vse pravice so pridržane!. Zagotavlja Blogger.